Kolasås med Baileys

En underbar vuxen-dessert! Len kolasås med en skvätt Baileys kokas ihop och serveras ljummen med glass och bär.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 dl rårössocker
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl Baileys Original Irish Cream

Tillbehör

  • 200 g bär - t ex hallon, körsbär, blåbär
  • vaniljglass
  • körvel

Gör så här

  1. Blanda socker, honung och grädde i en -kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min.

  2. Ta kastrullen från plattan och häll ner Baileys. Koka upp. Häll upp i en skål eller kanna och låt svalna.

  3. Lägg upp bär och glass på tallrikar eller i skålar och garnera med körvel. Servera med såsen.

  4. Rårörsocker gör att såsen får fin kolasmak snabbt, och honung att den inte sockrar sig.

Hållbarhet

Håller i rumstemperatur ca 1 vecka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!