Kolapannacotta med inkokta päron i cognac

Färdig kolasås kokas med grädden så pannacottan får en mild och god kolasmak. Pärontärningar i cognac och lite lingon serveras till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 l mellangrädde
  • 2 dl kolasås - (t ex Ohoj)
  • 8 gelatinblad

Inkokta päron

  • 10 päron - stora, fasta
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl päroncognac - Xanté
  • 2 dl lingon - frysta

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp grädde och kolasås under omrörning.

  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av kolamjölken. Rör ner det i resten av kolamjölken.

  4. Häll upp till 2/3 i små portionsglas som rymmer ca 1 dl. Låt stå kallt att stelna minst 4 timmar, helst över natten.

  5. Smält sockret i en stekpanna. Låt det bli ljusbrunt. Häll försiktigt ner vattnet och låt koka tills sockret smält.

  6. Skala och skär päronen i små tärningar. Lägg dem i stekpanna och låt koka upp. Dra av från värmen. Tillsätt päroncognac och låt stå kallt ca 1 timme.

  7. Servera pannacottan med päron och lag. Garnera med frysta lingon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!