Kolapannacotta med inkokta päron i cognac

Färdig kolasås kokas med grädden så pannacottan får en mild och god kolasmak. Pärontärningar i cognac och lite lingon serveras till.

Kolapannacotta med inkokta päron i cognac

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Koka upp grädde och kolasås under omrörning.
  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i lite av kolamjölken. Rör ner det i resten av kolamjölken.
  4. Häll upp till 2/3 i små portionsglas som rymmer ca 1 dl. Låt stå kallt att stelna minst 4 timmar, helst över natten.
  5. Smält sockret i en stekpanna. Låt det bli ljusbrunt. Häll försiktigt ner vattnet och låt koka tills sockret smält.
  6. Skala och skär päronen i små tärningar. Lägg dem i stekpanna och låt koka upp. Dra av från värmen. Tillsätt päroncognac och låt stå kallt ca 1 timme.
  7. Servera pannacottan med päron och lag. Garnera med frysta lingon.

Recept från