Kolakakor med blåbärsfyllning

11111

Recept på kolakakor med blåbärsfyllning. Servera kakorna riktigt kalla, annars blir fyllningen för mjuk.

För 15 kakor:

Ingredienser

100 g smör
1 dl rårörsocker
2 msk sirap ljus
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära mald

Blåbärsfyllning:

125 g färskost naturell
0,5 dl blåbärsmarmelad eller fast blåbärssylt

Garnering:

florsocker

20 minuter + 10 minuter i ugn

Kolakakor med blåbärsfyllning — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop smör, socker och sirap i en matberedare. Tillsätt mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Rulla ca 30 kulor av degen. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem lätt. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, tills kakorna är gyllenbruna. Låt kallna på galler.
  3. Fyllning: Blanda ost och marmelad eller sylt.
  4. Lägg ihop kakorna med fyllning emellan. Pudra över florsocker.

Servera på ett vackert kakfat

kakfat

Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt