Kolakakor med blåbärsfyllning

Recept på kolakakor med blåbärsfyllning. Servera kakorna riktigt kalla, annars blir fyllningen för mjuk.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl rårössocker
  • 2 msk sirap - ljus
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk ingefära - mald

Blåbärsfyllning

  • 125 g färskost - naturell
  • 0,5 dl blåbärsmarmelad - eller fast blåbärssylt

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mixa ihop smör, socker och sirap i en matberedare. Tillsätt mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och ingefära och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Rulla ca 30 kulor av degen. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem lätt. Grädda mitt i ugnen 10–12 min, tills kakorna är gyllenbruna. Låt kallna på galler.

  3. Fyllning: Blanda ost och marmelad eller sylt.

  4. Lägg ihop kakorna med fyllning emellan. Pudra över florsocker.

Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!