Kola- och kokoskakor

Recept på kola- och kokoskakor. Om kokosoljan är rumstempererad är den lättare att arbeta med i bakningen. Recept av: Alexandra Larsson

För 30 kakor:

Ingredienser

75 g smör rumsvarmt
25 g kokosolja
0,5 dl rårörsocker
0,5 dl farinsocker
2 msk sirap ljus
1,5 dl mandelmjöl
0,75 dl bovetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt

Garnering:

pistaschnötter

30 minuter + 15 minuter i ugnen

Gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, kokosolja, socker och sirap till en krämig smet. Blanda i resten av ingredienserna, utom nötterna, och arbeta ihop till en deg.
  2. Dela den lösa degen i tre delar och forma till längder, ca 20 cm långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite så att de blir plattare.
  3. Hacka pistaschnötterna och strö dem över längderna. Tryck till något så att nötterna fastnar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt längderna svalna innan de skärs i bitar och får kallna.