Kolafudge med lakrits

Ju vidare kastrull desto snabbare resultat. Vi har kokat kolafudgen 25 min i en traktörpanna med diametern 28 cm.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 5 turkisk peppar

Gör så här

  1. Blanda socker, grädde och sirap i en vid kastrull. Sjud på svag värme utan lock tills blandningen är 120°. Undvik att röra.

  2. Stöt den turkiska pepparn i mortel och blanda den med kolan. Häll ut smeten på plåt med  silpatduk eller bakplåtspapper.

  3. Låt kolan stelna minst 3 timmar i rumstemperatur. Bryt eller skär i mindre bitar med en vass kniv.

  4. Förvara kolan kallt i tättslutande burk.

    Foto: Holger Edström

    Chokladdoppade fikon, kolafudge med lakrits, äppel- och jordgubbskyssar och pärontryffel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!