55555

Koka kräftorna dagen innan de ska serveras så att de hinner ta till sig den goda smaken. Servera med gott bröd, kumminost och kryddad snaps.

För 2 kilo

Ingredienser

2 kilo kräftor

Lag

5 liter vatten
2 dl grovt salt
4 sockerbitar
1 flaska öl, (33 cl)
krondill, kraftig och fin, inga stjälkar

40 minuter

Kokta kräftor – gör så här:

  1. Se till att alla kräftor är levande. Skölj dem väl och låt dem kliva runt i en balja med vatten en stund.
  2. Koka upp alla ingredienserna till lagen i en stor gryta (10 liter).
  3. Lägg i kräftorna, ca 12 åt gången, låt spadet koka upp och lägg i nästa o s v. Låt sedan kräftorna koka häftigt i ca 10 min.
  4. Kyl grytan med kräftor så snabbt som möjligt, ställ grytan i vattenbad. Lägg på ny krondill.
  5. Servera kräftorna riktigt kalla, garnerade med fin krondill.