Kokt torsk eller sej med äggsås. Hemligheten till god smak på såsen är kycklingbuljong och vitpeppar.
För 4 personer
Ingredienser
3 dl
vatten
1 tsk
salt
600 g
sejfilé, eller torskfilé
Äggsås
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk, (3 %)
2 tsk
kycklingfond, konc
0,5 tsk
salt
1 krm
vitpeppar, nymald
2
ägg, hårdkokta
3 msk
persilja, hackad
Tillbehör
potatis, kokt
Torsk eller sej med äggsås – gör så här:
Koka upp vattnet med saltet i en traktörpanna. Lägg i fisken och låt koka upp igen. Ta pannan från värmen och låt stå med locket på ca 20 min.
Sås: Smält smöret till såsen i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Skala och hacka äggen. Blanda ner ägg och persilja i såsen.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.