Kokt sej med äggsås

4.34.34.34.34.3

Kokt torsk eller sej med äggsås. Hemligheten till god smak på såsen är kycklingbuljong och vitpeppar.

För 4 personer

Ingredienser

3 dl vatten
1 tsk salt
600 g sejfilé, eller torskfilé

Äggsås

2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk, (3 %)
2 tsk kycklingfond, konc
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
2 ägg, hårdkokta
3 msk persilja, hackad

Tillbehör

potatis, kokt

Torsk eller sej med äggsås – gör så här:

  1. Koka upp vattnet med saltet i en traktörpanna. Lägg i fisken och låt koka upp igen. Ta pannan från värmen och låt stå med locket på ca 20 min.
  2. Sås: Smält smöret till såsen i en kastrull, rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Skala och hacka äggen. Blanda ner ägg och persilja i såsen.
  3. Servera med kokt potatis.