Kokt grön gotlandssparris med krutonger, söt senapsdressing, pocherat ägg och örter
Ingredienser
- 400 g sparris - grön
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
Krutonger
- 1 formfranska - skiva
- 2 tsk olivolja
Dressing
- 0,5 msk senap - skånsk
- 0,5 msk citron - pressad
- 1 msk honung
- 0,5 dl rapsolja
- 1 krm salt
Pocherade ägg
- 4 ägg
- 1 l vatten
- 1 tsk ättiksprit - (12 %)
- 1 krm salt
Garnering
- dillkvistar
- ärtskott
Gör så här
-
Krutonger: Skär brödet i mindre bitar. Stek det knaprigt i olivolja i en stekpanna. Låt krutongerna rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
-
Dressing: Vispa samman senap, citronsaft, honung, olja och salt.
-
Skala eventuellt sparrisen och bryt av den nedre delen. Koka sparrisen i vatten med salt i en kastrull tills den är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd, 4-5 min.
-
Ägg: Koka upp vatten med ättika och salt i en traktörpanna. Sänk temperaturen så att det sjuder. Knäck ner äggen, ett i taget, i det sjudande vattnet. Sjud dem ca 3 min tills vitan stannat och gulan fortfarande är krämig.
-
Lägg upp sparrisen på tallrikar. Strö över krutonger och ringla över senapsdressing. Lägg på äggen och garnera med dillvippor och ärtskott.