Kokt grön gotlandssparris med krutonger, söt senapsdressing, pocherat ägg och örter

Den sötstarka senapsdressingen bryter av fint mot den milda sparrisen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g sparris - grön
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt

Krutonger

  • 1 formfranska - skiva
  • 2 tsk olivolja

Dressing

  • 0,5 msk senap - skånsk
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 krm salt

Pocherade ägg

  • 4 ägg
  • 1 l vatten
  • 1 tsk ättiksprit - (12 %)
  • 1 krm salt

Garnering

  • dillkvistar
  • ärtskott

Gör så här

  1. Krutonger: Skär brödet i mindre bitar. Stek det knaprigt i olivolja i en stekpanna. Låt krutongerna rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

  2. Dressing: Vispa samman senap, citronsaft, honung, olja och salt.

  3. Skala eventuellt sparrisen och bryt av den nedre delen. Koka sparrisen i vatten med salt i en kastrull tills den är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd, 4-5 min.

  4. Ägg: Koka upp vatten med ättika och salt i en traktörpanna. Sänk temperaturen så att det sjuder. Knäck ner äggen, ett i taget, i det sjudande vattnet. Sjud dem ca 3 min tills vitan stannat och gulan fortfarande är krämig.

  5. Lägg upp sparrisen på tallrikar. Strö över krutonger och ringla över senapsdressing. Lägg på äggen och garnera med dillvippor och ärtskott.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!