Köksomelett

En ”man tager vad man haver”- omelett. Låt fantasi och tillgång på ingredienser bestämma. Servera omeletten nylagad direkt ur pannan eller rumstempererad skuren i fina tårtbitar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 3 tomater
  • 3 msk rapsolja
  • 250 g potatis - kokt
  • 2 dl bönor - kokta och sköljda
  • 8 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1,25 dl vatten
  • 2 msk persilja - finskuren

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Tärna tomaterna. Fräs först löken i oljan i en riktigt stor stekpanna (helst ska skaftet tåla ugnsvärme). Lägg sedan i grönsakerna att fräsa med. Tillsätt potatisen och bönorna.

  2. Vispa ihop ägg, salt, peppar och vatten och häll ner i pannan. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Stek tills den stelnat, på ganska svag värme 12-15 min. Gratinera gärna omeletten i övre delen av ugnen under grillelement 225° tills den har fått fin färg några min eller lägg på ett lock och låt steka färdigt på spisen.

  3. Garnera med persiljan och servera ur pannan. Servera en blandad sallad till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!