Kokosvåffeltårta med saltkola och hallon

Recept på kokosvåffeltårta med saltkola och hallon. Våfflorna får en söt och tydlig kokossmak.  

För 6 personer

Ingredienser

1,5 dl kokosmjöl
1 dl Maizena majsstärkelse
1 msk kokossocker
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
2 msk kokosolja
5 dl mjölk
4 ägg

Tillbehör:

3 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk 397 g, färdigkokt kolasås av kondenserad mjölk
1 tsk flingsalt
250 g färska hallon

Garnering:

rostade kokosflagor
florsocker

30 minuter

Våffeltårta — gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält kokosoljan. 
  2. Vispa ner mjölk, ägg och kokosolja i mjölblandningen. Låt smeten svälla ca 5 min.
  3. Grädda ca 6 våfflor av smeten i våffeljärn. Låt svalna. 
  4. Vispa grädden. Blanda kolasås och salt. Varva våfflor, kolasås, grädde och hallon. Överst på våffel-tårtan ska det vara grädde och hallon. Garnera med kokosflagor. Pudra över florsocker. 

Recept av Ulla Karlström