Kokosvåffeltårta med saltkola och hallon

Recept på kokosvåffeltårta med saltkola och hallon. Våfflorna får en söt och tydlig kokossmak.  

För 6 personer

Ingredienser

1,5 dl kokosmjöl
1 dl Maizena majsstärkelse
1 msk kokossocker
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
2 msk kokosolja
5 dl mjölk
4 ägg

Tillbehör:

3 dl vispgrädde
1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
1 tsk flingsalt
250 g hallon färska

Garnering:

rostade kokosflagor
florsocker

30 minuter

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält kokosoljan. 
  2. Vispa ner mjölk, ägg och kokosolja i mjölblandningen. Låt smeten svälla ca 5 min.
  3. Grädda ca 6 våfflor av smeten i våffeljärn. Låt svalna. 
  4. Vispa grädden. Blanda kolasås och salt. Varva våfflor, kolasås, grädde och hallon. Överst på våffeltårtan ska det vara grädde och hallon. Garnera med kokosflagor. Pudra över florsocker. 

Av Ulla Karlström

Fler recept med: Övrigt, Tårtor