4.54.54.54.54.5

Kokostosca räcker till många kaksugna. Recept på underbar chokladkaka toppad med tosca.

För 40 bitar:

Ingredienser

175 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl, (180 g)
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Toscasmet:

75 g smör
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
1 dl sirap, ljus
200 g kokos, riven

15 minuter + 22 minuter i ugn

Kokostosca – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
    Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda mjölblandningen med smör och äggsmet.
  2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen 12–15 min.
  4. Toscasmet: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna och skär den i bitar.

Recept: Anna Nordh, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar