Kokostoppar med saffran

Älskar du kokostoppar? Då måste du testa dessa med saffran till jul! Se till att äggen inte är för stora för annars blir kakorna inte lika toppiga.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 0,25 g saffran - 1/2 kuvert
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg - små eller medelstora
  • 200 g kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Finstöt saffranet med lite av sockret och blanda ner i smöret. Låt smöret svalna.

  2. Blanda ner resten av sockret, ägg och kokosflingor. Låt stå ca 10 min så sväller kokosflingorna.

  3. Klicka ut toppar med tesked på plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen 10-12 min tills de fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!