1 1/2 timme + 25 min i ugn
Kokostårta – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i äggpöset. Vänd om försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 10 min innan den stjälps upp på ett galler och får kallna. Skär bottnen i tre delar.
- Passionsfruktscurd: Halvera passionsfrukterna och gröp ut inkråmet. Sila och mät till ca 1/2 dl saft. Blanda passionsfruktssaften med citronsaft, smör och socker i en kastrull. Smält på medelvärme. Ta kastrullen åt sidan.
- Rör ihop ägg och äggulor i en bunke. Blanda i den varma smörblandningen under kraftig vispning. Tillsätt majsstärkelsen och sätt tillbaka kastrullen på spisen. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt curden kallna.
- Bred passionsfruktscurd på tårtbottnarna och lägg ihop tårtan. Låt gärna tårtan stå övertäckt i kylen 24 timmar så blir den saftigare.
- Vispa grädde och florsocker. Bred grädden runt om hela tårtan.
- Garnera tårtan med kokoschips, marängtuppar och chokladägg.