Kokosris med smak av salladslök och basilika

Kokosdoftande jasminris med salladslök, basilika och chili - det är de små detaljerna som gör skillnad på en bra middag och en middag man aldrig glömmer! Servera tillsammans med en Thai Chicken Curry, ljuvligt!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl jasminris
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 lime - stor
  • 4 salladslökar - hackade
  • 1 kruka basilika - färsk finhackad
  • 1 röd chili - urkärnad och finhackad

Gör så här

  1. Blanda ris, kokosmjölk och vatten i en tjockbottnad kastrull. Riv zesten från limen och tillsätt i kastrullen. Låt koka upp och sedan småkoka.

  2. Tillaga riset i 10 minuter eller tills all vätska har kokat in. Låt riset svalna något och blanda sedan med övriga ingredienser. Servera!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!