Kokosplättar – perfekt till frukost och brunch!

Recept på mättande, nyttiga plättar. Med sirap passar de perfekt till brunch, eller dessert. Med grönsaker till blir det en god middag.
Cecilia Davidsson
Kokosplättar som serveras med granatäpple och sirap.
Kokosplättar som serveras med granatäpple och sirap. Foto: Caroline Eriksson

Kokosplättar

  • 2 dl rismjöl
  • 2 krm flingsalt
  • 3 ägg
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 msk kokosolja

Tillbehör

  • agavesirap - eller lönnsirap
  • granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Vispa samman rismjöl, salt, ägg och kokosmjölk. Låt stå ca 15 min.

  2. Stek plättarna i olja i en plätt­lagg på medelhög värme.

  3. Ringla sirap över plättarna och toppa med granatäppelkärnor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!