Kokospannacotta med mangosallad
Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 3 msk strösocker
- 1 tsk lime
- 1 tsk limeskal - rivet
- 1 dl kokosflingor
- 3 gelatinblad
Sallad
- 2 mangor
- 4 passionsfrukter
Garnering
- citronmeliss
Gör så här
-
Blanda grädde, mjölk, socker, limesaft, limeskal och kokos i en kastrull. Låt koka upp. Låt blandningen stå 2–3 min och sila sedan bort kokosen.
-
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp och låt dem smälta i gräddblandningen. Häll smeten i portionsglas och ställ i kylen 3–4 timmar.
-
Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i små bitar. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Blanda mango och passionsfrukt. Fördela frukten på tallrikar. Stjälp upp pannacottan och garnera med citronmeliss.