Kokospannacotta med mangosallad

Smaksätt pannacottan med kokosflingor och lime. Fruktsallad med mango och passionsfrukt smakar bra till och ger fin färg. Kan göras dagen före servering och förvaras i kylen.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk lime
  • 1 tsk limeskal - rivet
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 gelatinblad

Sallad

  • 2 mangor
  • 4 passionsfrukter

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, socker, limesaft, limeskal och kokos i en kastrull. Låt koka upp. Låt blandningen stå 2–3 min och sila sedan bort kokosen.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp och låt dem smälta i gräddblandningen. Häll smeten i portionsglas och ställ i kylen 3–4 timmar.

  3. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i små bitar. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Blanda mango och passionsfrukt. Fördela frukten på tallrikar. Stjälp upp pannacottan och garnera med citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!