00000

Smaksätt pannacottan med kokosflingor och lime. Fruktsallad med mango och passionsfrukt smakar bra till och ger fin färg. Kan göras dagen före servering och förvaras i kylen.

För 6 personer:

Ingredienser

3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 msk strösocker
1 tsk lime
1 tsk limeskal, rivet
1 dl kokosflingor
3 gelatinblad

Sallad:

2 mangor
4 passionsfrukter

Garnering:

citronmeliss

20 minuter + 4 timmar i kyl

Kokospannacotta med mangosallad – gör så här:

  1. Blanda grädde, mjölk, socker, limesaft, limeskal och kokos i en kastrull. Låt koka upp. Låt blandningen stå 2–3 min och sila sedan bort kokosen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp och låt dem smälta i gräddblandningen. Häll smeten i portionsglas och ställ i kylen 3–4 timmar.
  3. Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i små bitar. Halvera och gröp ur passionsfrukten. Blanda mango och passionsfrukt. Fördela frukten på tallrikar. Stjälp upp pannacottan och garnera med citronmeliss.