00000

En supersnabb, festrätt för folk i julstress.

För 4 personer

Ingredienser

500 g laxfilé, skinn- och benfri
1 ägg
2 dl kokosflingor
0,75 dl bladpersilja hackad
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk smör
2 dl crème fraiche saffran & tomat el 2 dl creme fraiche, 0,5 g saffran
1 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond

Till servering

400 g pasta eller ris
400 g grönsaker brasador eller wokgrönsaker djupfrysta grillade
20 g rucola

Kokospanerad lax i saffranssås – gör så här:

  1. Skär laxen i portionsbitar, om det inte redan är gjort.
  2. Vispa upp ägget. Blanda kokosflingor och hackad persilja på ett fat. Salta och peppra laxbitarna. Doppa dem i ägget och sedan i kokosflingorna.
  3. Stek fisken i smör ca 4-5 min per sida på svag värme. Salta och peppra.
  4. Blanda crème fraiche, vatten och fond, häll blandningen runt om fisken. Låt sjuda några minuter.
  5. Servera med färsk pasta t ex fjärilar och grillade eller wokade grönsaker blandade med rucola.