00000

Ljummen sallad med kokoskokt kyckling och fin sälta från fisksåsen.

För 4 pers

Ingredienser

Kokosnöt- och kycklingsallad med risnudlar och mynta

1 kokosnöt
4 kycklingfiléer (à 125 g)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 grön chili, t ex spansk peppar
1 burk kokosmjölk (165 ml)
2 tsk fisksås
1 tsk riven ingefära
150 g risnudlar
1 kruka mynta
1 påse blandad sallad (150 g)

30 min

1. Knäck kokosnöten och hyvla ca 1/8 av fruktköttet i tunna strimlor med en potatisskalare. Spara resten av kokosnöten till desserter eller andra maträtter.

2. Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

3. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg chilin i en kastrull och tillsätt kokosmjölk, fisksås och ingefära. Låt koka upp. Lägg kycklingen i såsen. Koka under lock tills kycklingen är genomkokt, ca 10 min.

4. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.  Spola hastigt av dem med kallt vatten och låt rinna av. Blanda risnudlarna med repade myntablad och sallad. Fördela salladen på tallrikar.

5. Skär kycklingen i skivor och lägg på salladen. Häll över såsen och strö över kokosflagor