00000

Recept på krämig och god kokosmjölkspannacotta, passar utmärkt som efterrätt på nyårsafton.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
3 dl kokosmjölk
1 dl florsocker

Garnering:

bär

Kokosmjölkspannacotta – gör så här:

  1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min.
  2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna ner i en liten kastrull. Blanda i grädden, kokosmjölken, sockret och vaniljstången. Låt blandningen bara precis sjuda upp under omrörning.
  3. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinet, rör ner det i gräddblandningen så att det smälter.
  4. Fördela blandningen i vattensköljda portionsformar eller kaffekoppar. Ställ i kylskåp att stelna, gärna över natten.
  5. Lossa pannacottan runt kanten med vass kniv och doppa eventuellt formarna i varmt vatten ca 20 sekunder. Stjälp upp dem direkt på tallrikar eller servera ur formarna. Garnera med bär.