Kokosmazarinpaj

Kombinationen av kokos och mandelmassa borgar för en riktigt saftig och söt favorit.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g smör - kallt
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 - 2 msk mjölk
  • 1 msk strösocker

Kokosmazarin

  • 250 g mandelmassa
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 0,75 dl strösocker
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 l bär - blandade
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)

Garnering

  • kokos
  • bär - färska

Gör så här

  1. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt degen vila i frysen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

  2. Grädda pajskalet mitt i ugnen direkt från frysen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 175°.

  3. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassan med kokos, socker och smör. Vispa i ett ägg i taget och rör i mjölet. Häll smeten i pajskalet. Blanda bären med socker och majsstärkelse och fördela dem över smeten.

  4. Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt svalna. Garnera med kokos och färska bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!