Kokosmarinerade grillade ankbröst
Ingredienser
- 2 ankbröst - (à 350 g)
- 1 msk rapsolja
Marinad
- 1 dl jordnötssmör
- 1 dl kokosmjölk
- 0,5 dl fisksås - asiatisk
Garnering
- thaibasilika - eller röd basilika
Gör så här
-
Vispa ihop ingredienserna till marinaden i en påse. Lägg i ankbrösten, förslut påsen och blanda om. Marinera ca 1 timme, men gärna över natten.
-
Ta ut och torka av överflödig marinad från ankbrösten. Pensla dem runtom med olja. Grilla ankbrösten på indirekt värme (vid sidan av glöden), med fettsidan ner först. Grilla till 65–68° innertemperatur. Vänd dem då och då. Avsluta med skinnsidan nedåt så att den blir knaprig.
-
Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i tunna skivor. Garnera med örter.