Kokosmarinerade grillade ankbröst

Recept på grillat ankbröst. Kokosmarinerade grillade ankbröst är ett nytt sätt att tillaga ankbröst på. Vill du hellre steka dem i panna går det bra.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 ankbröst - (à 350 g)
  • 1 msk rapsolja

Marinad

  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl fisksås - asiatisk

Garnering

  • thaibasilika - eller röd basilika

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till marinaden i en påse. Lägg i ankbrösten, förslut påsen och blanda om. Marinera ca 1 timme, men gärna över natten.

  2. Ta ut och torka av överflödig marinad från ankbrösten. Pensla dem runtom med olja. Grilla ankbrösten på indirekt värme (vid sidan av glöden), med fettsidan ner först. Grilla till 65–68° innertemperatur. Vänd dem då och då. Avsluta med skinnsidan nedåt så att den blir knaprig.

  3. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i tunna skivor. Garnera med örter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!