Kokosmaräng med passionscurd och smultron

En sötsyrlig, helt oemotståndlig dessert. Maränger och curd kan förberedas dagen före servering.

1. Sätt ugnen på 125°. Blanda ägg­vitor och socker i en bunke. Sätt
bunken i vattenbad och värm maräng­smeten till 55° under vispning.
2. Ta bunken från vattenbadet och vispa marängen tills den kallnat. Vänd i hälften av kokosen.
3. Klicka ut smeten med två skedar till 10 maränger på en plåt med
bakplåtspapper. Strö över resten av kokosen.
4. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme, marängerna ska vara lite sega i mitten. Låt kallna på plåten.
5. Curd: Halvera och gröp ur passionsfrukten, spara lite av kärnorna. Blanda fruktköttet, citronskal och citronsaft, smör och socker i en kastrull. Värm under omrörning tills smöret smält.
6. Vispa ihop ägg och äggulor och blanda ner i kastrullen. Sjud tills det tjocknar under omrörning. Sila curden och tillsätt de sparade kärnorna.
7. Servera marängerna med passionscurd, vaniljglass och smultron.

Recept från