00000

Kokosmjölk kan man köpa i småburkar på 1,65-2,10 dl som är praktiska att ha på lut i sommarköket.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g kycklingfiléer
5 späda morötter
2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
2 dl kokosmjölk
1 msk koncentrerad kycklingfond
0,5 tsk sambal oelek
1 msk smör smält
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk kokosflingor

Tillbehör

4 msk mango chutney
100 g sallad
3 dl ris kokt

1. Sätt ugnen på 225°. Skrapa och strimla morötterna.
Skär purjolöken i strimlor. Skala och hacka vitlöken.
2. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
3. Blanda kokosmjölk, fond och sambal oelek.
Häll det över grönsakerna.
4. Lägg på kycklingen. Pensla med smör och strö över salt, peppar och kokos. Stek i mitten av ugnen cirka 30 minuter.