00000

Kokoskräm med kola och ananas är en frisk dessert som kan förberedas i god tid.  

För 8 personer:

Ingredienser

3 gelatinblad
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
3 dl grädde, syrad
0,5 dl lime, pressad
1,5 dl florsocker
1 burk karamelliserad mjölk, (397 g)

Tillbehör:

1 ananas, mogen
1 msk agavesirap, eller vit sirap

Garnering:

1 dl kokosflakes
8 ananasblad

30 minuter + 5 timmar i kyl

Kokoskräm med kola och ananas – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  2. Värm kokosmjölk, grädde och limesaft i en kastrull. Tillsätt florsockret. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i kastrullen under långsam vispning. Låt svalna.
  3. Fördela den karamelliserade mjölken i åtta glas. Fyll försiktigt på med kokosblandningen. Ställ i kylen ca 5 timmar för att stelna, eller över natten.
  4. Skär bort skalet från ananasen och den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små tärningar och blanda med sirapen.
  5. Toppa desserten med ananas. Garnera med kokosflakes och ananasblad.