Kokosköttbullar med mangodipp

Kryddigt goda köttbullar med söta kokosflingor som panering.

15 min + 10 min på grillen

Kokosköttbullar med mangodipp

 

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, färs, korianderfrön, spiskummin, kokos­mjölk, 1/2 dl kokos, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
3. Häll upp 1 dl kokos på en tallrik. Forma färsen till köttbullar, ca 20 st, och rulla dem i kokosen. Lägg dem på en plåt och baka i ugn 7–10 min till de är genom-stekta (skär ett snitt och se efter).
4. Mangodipp: Mixa mango, 2 msk limesaft och ingefära med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt sambal oelek och 1 krm salt.
5. Värm köttbullarna på grillen eller stek dem i 1 msk olja i stekpanna ca 3 min. Servera med mangodippen.

Recept från /LagaLätt