Kokoskola

Kola med kokos. "Godaste kolan jag smakat", hördes från provköket.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl sirap - ljus
  • 1 dl kokosflingor - + 1 msk

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Rör i grädde, socker och sirap. Låt koka utan lock till fast kulprov, 122–123°, beräkna ca 30 min. Rör om då och då.

  2. Ta kastrullen från värmen och vänd i 1 dl kokos. Häll  smeten i en oljad form, ca 23 x 28 cm. Strö över 1 msk kokos. Låt kolan svalna och ställ i kylen ca 8 timmar.

  3. Ta fram och låt kolan mjukna något i rumstemperatur. Skär kolorna med en vass kniv. Linda in dem i cellofan och knyt om snören. Förvara kolan i kylskåp.

  4. Tänk på: När man gör kola ska en vuxen vara med – det är lätt att bränna sig på varmt socker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!