Kokoskola

Kokoskola är försvinnande goda och är en perfekt present i påskägget!
Cecilia Hagerling Larsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap - ljus
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Smält smöret i en vid kastrull. Tillsätt socker, grädde, sirap och vaniljsocker. Koka tills smeten är 125°, använd sockertermometer.

  2. Blanda ner kokos och salt i smeten.  Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 20 x 25 cm. Strö eventuellt över lite extra kokos. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!