00000

Citrongräs på burk är praktiskt att ha hemma i kylen. Annars kan du förstås använda färskt citrongräs. Rivet citronskal är också ett alternativ.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g kassler
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
0,25 burk citrongräs, (à 110 g) eller 1 färskt
1 msk rapsolja
1 dl kelda kokosmjölk, (5 %)
0,5 tsk sambal oelek

Tillbehör:

100 g jasminris

1. Strimla kassler och purjolök.
2. Skala och hacka vitlöken. Banka på citrongräset.
3. Stek kassler, purjolök och vitlök hastigt i olja i en stekpanna.
4. Tillsätt citrongräs, kokosmjölk och sambal oelek.
5. Låt allt koka 2–3 min. Ta upp citrongräset. Servera med ris.
Ca 440 kcal/portion varav ca 9 g fett, ca 56 g kolhydrater, ca 33 g protein