Kokoskakor med vit choklad

Mumsiga småkakor med smak av kokos och vit choklad.
Katarina Carlgren
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 2,25 dl strösocker
  • 1 ägg - rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl kokos - riven
  • 75 g chokladknappar - vita

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker riktigt krämigt med elvisp. Tillsätt ägget tillsammans med vaniljsockret och vispa ihop.

  2. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta in det i smeten. Tillsätt kokos och chokladknappar och arbeta snabbt ihop till en jämn deg.

  3. Dela degen i 24 bitar och rulla dem till bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till kakorna med en gaffel så att de plattas till något.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna på plåten ca 10 min och sedan kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!