Kokoskakor med hallon och vit choklad

Recept på kokoskakor med hallon och vit choklad. Favoritkakor med sommarsmak av hallon.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 50 g smör - eller kokosolja
  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg - stora
  • 1,5 dl hallon - färska eller frysta
  • 50 g vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret eller kokosoljan. 

  2. Rör ihop smör eller olja med kokosflingor, socker och ägg. Vänd ner hallonen. Låt smeten svälla ca 30 min.

  3. Lägg matskedsstora klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på plåten.

  4. Smält chokladen och ringla över kakorna. Ställ svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!