00000

Tre goda smaker - kokos, jordgubbar och citron. Kakan är idealisk att ta med sig i formen ut på picknick eller till landet.

För 10 bitar

Ingredienser

Kokoskaka:

270 g vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 krm salt
150 g smör mjukt
0,5 dl mjölk
1,5 dl kokosflingor

Jordgubbstäcke:

1 l jordgubbar
3 msk jordgubbssylt
1 limeskal rivet

Tillbehör:

1/2 liter citronsorbet

1. Sätt ugnen på 175°. Mixa vetemjöl, socker, salt, smör, mjölk och kokosflingor snabbt till en deg i matberedare.
2. Tryck ut degen i ugnssäker form (30×20 cm), formen behöver inte smörjas. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
3. Skiva jordgubbarna och blanda dem med jordgubbssylt och limeraspet. Bred ut blandningen över kakan.
4. Dela kakan i bitar. Servera med citronsorbet.