Kokoskaka med sorbet och passionsfrukt

00000

Lättgjord dessert med kokos och frukt. Spillet som blir över från kakbotten kan mixas med lite smör och rullas till kulor som sedan doppas i smält choklad. Servera som godis till kaffet!

För 4 personer

Ingredienser

25 g smör
0,75 dl kokosmjöl
0,5 dl strösocker
1 ägg
2 passionsfrukter
4 kulor mangosorbet
kokosflagor

10 min + 12 min i ugnen

Kokoskaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Rör i kokosmjöl, socker och ägg och blanda till en fast smet. Tryck ut degen i en smord form, ca 12 x 15 cm.
  2. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna.
  3. Ta ut rundlar ur bottnen med ett mått eller glas ca 5 cm i diameter. Lägg rundlarna på assietter. Halvera och gröp ur passionsfrukterna.
  4. Lägg en sorbetkula på varje botten och skeda över passionsfrukt. Garnera med kokosflagor och servera.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar