DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Santa Maria

Kokoskaka med ananas

Här kommer recept på en kaka där vi inte har vanlig mjölk, utan kokosmjölk, Extra Creamy Coconut milk i smeten. Hoppas det ska smaka!

Kokoskaka med ananas

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en kakformen ca 24 cm i diameter.

2. Häll ananasen i en sil och låt rinna av. Vispa ägg och socker med elvisp i 3 minuter.

3. Blanda de torra ingredienserna och häll sedan dessa i ägg- och sockersmeten.

4. Tillsätt kokosmjölk och ananas och vispa med elvispen i några sekunder till dess att allt är väl blandat.

5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter, tills kakan är torr i mitten.

6. Ta ut kakan från formen och låt den kallna. Blanda florsocker och limejuice och bred sedan på glasyren på kakan.

7. Garnera kakan med rostade kokosflarn.

Recept från