Kokosglass med smörstekt rabarber och hallon

Kokosglass med smör- och sirapstekt rabarber och hallon är enkelt att laga och mycket gott. Välj om möjligt späd och rödfärgad rabarber.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 250 g hallon - färska
  • 50 g smör
  • 0,75 dl lönnsirap

Tillbehör

  • 0,5 l kokosglass - eller vaniljglass

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Hetta upp smör och sirap i en stekpanna. Lägg i rabarbern och låt steka ca 1 minut. Tillsätt hallonen och låt dem bli varma, ca 1 minut.

  2. Servera såsen varm med glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!