00000

Kokosglass med dadelsirap, vegan nice cream är jättegod och enkel att göra. Använd mogna bananer, och servera med granola och kokoschips.

För 4 personer:

Ingredienser

5 bananer, väl mogna
2 dl kokosgrädde
1 msk lönnsirap, eller flytande honung
0,5 tsk vaniljsocker
1 msk dadelsirap, Sevan

Tillbehör:

kokoschips
granola, t ex Pulúns med hasselnötter och dadlar

10 minuter + 6 timmar i frys

Kokosglass med dadelsirap, vegan nice cream – gör så här:

  1. Skala och skiva bananerna. Lägg dem i en påse och frys dem ca 6 timmar.
  2. Mixa bananerna i en mixer. Tillsätt kokosgrädden. Smaksätt med lönnsirap eller honung och vaniljpulver. Lägg glassen i en form. Rippla dadelsirapen mellan varven.
  3. Skeda upp glassen i kulor och lägg i glas eller skålar. Strö över kokoschips och granola.

Kökstipset!

Att göra glass utan mejeriprodukter går bra. I bananglassen ingår kokosgrädde (det krämiga och gräddiga man får när kokosmjölken separerar sig) i stället för grädde och mjölk. Glassen är godast nygjord, fryser den länge blir den isig och hård.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Veganskt