Kokosflarn med nötkräm

Kokosflarn med nötkräm är glutenfria. Lyxigt tunna och knäckiga flarn med smak av kokos. Goda som kontrast till krämiga efterrätter eller lägg ihop dem med chokladnötkräm så blir de dubbelt så goda. De kan frysas fyllda.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk glykossirap
  • 1 dl kokos - riven
  • 1,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 3 msk chokladnötkräm - t ex Nutella, rumsvarm, ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret tillsammans med socker och glykossirap i en liten kastrull. Blanda kokos, majsstärkelse och bakpulver i en skål. Blanda ner kokosblandningen i kastrullen.

  2. Lägg knappt teskedsstora klickar av smeten glest på plåtar med bakplåtspapper. Tänk på att kakorna flyter ut när de gräddas. Det får plats ca 8 kakor på varje plåt.

  3. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kakorna kallna innan de lossas från papperet.

  4. Bred försiktigt chokladnötkräm på ett flarn och lägg ihop med ett annat. Det är viktigt att förvara dem lufttätt annars mjuknar de. Lägg kakorna med mellanlägg av bakplåtspapper i en ask med tättslutande lock i kyl eller frys.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!