Kokosbars med lingon

Kolasmakande kakor fyllda med syrliga lingon. Frysta lingon finns att köpa i de flesta affärer, och du behöver inte tina dem innan du använder dem i kakan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 dl kokosflingor
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 dl sirap - ljus
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,5 dl lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ner alla ingredienser utom lingonen.

  2. Bred ut två tredjedelar av smeten i en form, ca 24 x 24 cm, klädd invändigt med bakplåtspapper. Strö över lingon och därefter resten av smeten.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 min. Låt kallna. Ställ formen i frysen ca 1 timme. Skär den sedan i bitar. Förvara bitarna i frysen och ta fram dem ca 20 min innan de ska ätas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!