Koka sparris grundrecept

Så här kokar du sparris. Enkelt grundrecept på kokt sparris. Beräkna att 1 kilo sparris räcker till 4 personer när den serveras som förrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg vit sparris - färsk
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 msk citronsaft - pressad

Gör så här

  1. Skala sparrisen med potatisskalare uppifrån under knoppen och längs med.

  2. Skär bort ca 2 cm längst ner.

  3. Spara skalen och koka dem med vatten, salt, socker, smör och citronsaft 10 min till en sparrisbuljong.

  4. Sila ifrån skalen och sjud sparrisen 10–15 min i buljongen. Den ska fortfarande vara lite knaprig. Spara kokspadet till en soppa.

  5. Koka eller steka grön sparris? Vi visar dig hur här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!