Koka julskinka – gör så här:
- Spola av skinkan i rinnande kallt vatten. Lägg skinkan med svålen upp i en stor gryta. Sätt i en köttermometer. Häll över vatten så att det knappt täcker skinkan. Koka upp och skumma.
- Lägg i kryddorna. Låt sjuda under lock tills termometern visar 70-72°. Det tar 40-60 minuter per kilo skinka. Ta upp skinkan, spara spadet till dopp i grytan.
- Griljering: Sätt ugnen på 225°. Skär bort svålen och lite av fettet.
- Vispa ihop ägg och senap. Bred ut det på den feta sidan av skinkan. Strö på ströbröd.
- Griljera i nedre delen av ugnen 10-15 minuter. Passa noga.
Köpt färdigkokt julskinka?
Sätt ugnen på 225°.
Skär bort nät och svål.
Vispa ihop ägg och senap. Bred ut det på skinkan.
Strö på ströbröd.
Griljera i i ugnen 10-15 min.
Tips! Griljera julskinka med ingefära och panko
Självklart kan även julskinkan få en ny kostym. Det här är ett recept som Cecilia Lundin i vårt provkök gjort med ingefära och apelsin och med panko för fin frasighet. Perfekt för dig som inte vill griljera med söt senap!
Fler recept på griljeringar hittar du här.