"Kok ihop" (norrländsk rotfruktssoppgryta med stekt fläsk)

Precis så går det till, allt bara kokas ihop tillsammans i samma gryta. Servera grytan med brungräddat knäckebröd och smör.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 - 5 potatisar - fast sort (ca 300 g)
  • 1 kålrotsklyfta - (ca 300 g)
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 500 g rimmat bogfläsk - i skivor
  • 2 msk smör
  • 1 l grönsaksbuljong - (tärning + vatten)
  • 10 kryddpepparkorn - hela

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och ansa purjolöken. Skär rotfrukter och purjolök i 3 cm stora bitar.

  2. Bryn fläskskivorna i smör i en stekpanna.

  3. Lägg rotfrukter, purjo och fläsk i en gryta. Häll på skyn som bildats efter stekningen samt buljongen. Tillsätt kryddpepparkorn och låt grytan koka under lock ca 20 min.

  4. Servera gärna med knäcke-bröd och smör till. Ca 450 kcal per portion, 20 g fett, 38 g protein, 28 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!