Knapriga kardemummakakor

Det blir många kakor av denna sats, men de håller sig ca 2 veckor i burk med lock. Om de inte går åt tidigare; de har en viss nonstopkaraktär.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk kardemumma - hel
  • 200 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Stöt kardemumman grovt i mortel. Rör smör, socker och sirap poröst, gärna i matberedare. Tillsätt kardemumma och mjöl, blandat med bikarbonat.

  2. Dela degen i två bitar och forma till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåpet minst 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 175°. Skär rullarna i tunna skivor som läggs på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen 7–8 min, lossa från plåten och låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!