00000

Det blir många kakor av denna sats, men de håller sig ca 2 veckor i burk med lock. Om de inte går åt tidigare; de har en viss nonstopkaraktär.

För 100 stycken

Ingredienser

1 msk kardemumma hel
200 g smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
5 dl vetemjöl (300 g)
1 tsk bikarbonat

1. Stöt kardemumman grovt i mortel. Rör smör, socker och sirap poröst, gärna i matberedare. Tillsätt kardemumma och mjöl, blandat med bikarbonat.
2. Dela degen i två bitar och forma till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåpet minst 1 timme.
3. Sätt ugnen på 175°. Skär rullarna i tunna skivor som läggs på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen 7–8 min, lossa från plåten och låt kallna på galler.

Fler recept med: Kakor och bullar, Matbröd, Övrigt