Knaperstekt gös med ägghack, räkor och pepparrot

Recept på knaperstekt gös med ägghack, räkor och pepparrot. Stek gösen i rikligt med smör och olja så inte det knapriga skinnet fastnar i pannan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 gösfilé - fjällade portionsbitar (à 125 g)
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Timbal

  • 500 g räkor - med skal
  • 4 ägg - hårdkokta
  • 1 dl dill - hackad
  • 4 msk pepparrot - färsk, riven

Tillbehör

  • 50 g smör
  • 500 g färskpotatis - (eller Smått & Gott)
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala räkorna och hacka skalade ägg. Blanda räkor, ägg, dill och pepparrot försiktigt.

  2. Bryn smöret under omrörning i en liten kastrull. Låt gärna smöret stå en stund efter att det har brynts så att de brända partiklarna faller till botten och smöret blir helt klart.

  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek gösen på skinnsidan till fin färg, ca 2 min. Vänd och stek ytterligare ca 2 min. Salta och peppra.

  4. Lägg upp ägg- och räkblandningen på tallrikar, sedan gösen, potatis och en klyfta citron. Häll på brynt smör. Garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!