00000

Recept på knaperstekt gös med ägghack, räkor och pepparrot. Stek gösen i rikligt med smör och olja så inte det knapriga skinnet fastnar i pannan.

För 4 personer

Ingredienser

4 gösfilé fjällade portionsbitar (à 125 g)
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Timbal:

500 g räkor med skal
4 ägg hårdkokta
1 dl dill hackad
4 msk pepparrot färsk, riven

Tillbehör

50 g smör
500 g färskpotatis (eller Smått & Gott)
citronklyftor

Gör så här:

  1. Skala räkorna och hacka skalade ägg. Blanda räkor, ägg, dill och pepparrot försiktigt.
  2. Bryn smöret under omrörning i en liten kastrull. Låt gärna smöret stå en stund efter att det har brynts så att de brända partiklarna faller till botten och smöret blir helt klart.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek gösen på skinnsidan till fin färg, ca 2 min. Vänd och stek ytterligare ca 2 min. Salta och peppra.
  4. Lägg upp ägg- och räkblandningen på tallrikar, sedan gösen, potatis och en klyfta citron. Häll på brynt smör. Garnera med dill.