Knäckiga pepparkakor

Knäckiga pepparkakor bakas utan bikarbonat, vilket gör dem extra ­knapriga och goda.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dl sirap - ljus
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1 ägg - litet
  • 1 msk kryddnejlikor - malda
  • 1,5 msk kanel - mald
  • 1,5 msk ingefära - mald
  • 1 msk kardemumma - hel, stött
  • 1 l vetemjöl - (600 g)

Gör så här

  1. Häll sirapen i en kastrull och låt koka ca 3 min ­under omrörning. Ta av från värmen och låt svalna.

  2. Tillsätt alla ­ingredienser och rör ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt stå svalt över natten.

  3. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på lätt mjölad arbetsbänk. Tryck ut figurer och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6–8 min, tills de fått fin färg. Låt pepparkakorna kallna på plåten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!