44444

Saftiga läckerbitar som glädjande nog är lättbakade. De har garanterat en strykande åtgång. Kan frysas.

För 1 långpanna

Ingredienser

150 g smör, eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:

50 g smör, eller margarin
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
3 dl kokos, riven

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
2. Tillsätt mjölk och smält smör. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
3. Lägg bakpapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
4. Glasyr: Blanda samtliga ingredienser till glasyren i en kastrull och värm tills allt smält.
5. Ta ut kakan och bred på glasyren. Grädda ytterligare ca 12 min tills kakan fått färg. Ta ut och låt kallna. Skär i bitar.