Knäckig citrus med apelsinyoghurt

Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 1 blodgrape
  • 3 clementiner
  • 250 g hallon - frysta

Kolasås

  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk sirap
  • 2 msk mjölk
  • 25 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala frukten med kniv och skär i klyftor och skivor. Lägg citrusfrukter och hallon i en ugnssäker form.

  3. Smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Låt kolasåsen koka ihop en kort stund. Ringla såsen över frukten. Strö över mandelspån. Gratinera i övre delen av ugnen, ca 10 min tills spånen fått lite färg. Servera med apelsinyoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!