Knäckflarn med apelsingrädde och jordgubbar

Vill man utesluta likören kan den bytas ut mot t ex apelsinjuice. När jordgubbssäsongen är över kan gubbarna ersättas av blåbär eller hallon.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk sirap - ljus
  • 1 dl havregryn
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk Grand Marnier
  • 250 g jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Tillsätt socker, sirap, havregryn, vetemjöl och bakpulver.

  2. Klicka ut smeten i 8 klickar på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Lossa kakorna och låt dem kallna plant.

  3. Vispa grädden och smaksätt med likör. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg ihop flarnen två och två med grädde och jordgubbar emellan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!