Knäckflarn med apelsingrädde och jordgubbar

00000

Vill man utesluta likören kan den bytas ut mot t ex apelsinjuice. När jordgubbssäsongen är över kan gubbarna ersättas av blåbär eller hallon.

För 4 personer

Ingredienser

50 g smör
0,5 dl strösocker
2 msk sirap, ljus
1 dl havregryn
0,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl vispgrädde
2 msk Grand Marnier
250 g jordgubbar

Knäckflarn med apelsingrädde och jordgubbar

 

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Tillsätt socker, sirap, havregryn, vetemjöl och bakpulver.
2. Klicka ut smeten i 8 klickar på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Lossa kakorna och låt dem kallna plant.
3. Vispa grädden och smaksätt med likör. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg ihop flarnen två och två med grädde och jordgubbar emellan.

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar