Vill man utesluta likören kan den bytas ut mot t ex apelsinjuice. När jordgubbssäsongen är över kan gubbarna ersättas av blåbär eller hallon.

För 4 personer

Ingredienser

50 g smör
0,5 dl strösocker
2 msk sirap ljus
1 dl havregryn
0,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl vispgrädde
2 msk Grand Marnier
250 g jordgubbar

Knäckflarn med apelsingrädde och jordgubbar

 

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Tillsätt socker, sirap, havregryn, vetemjöl och bakpulver.
2. Klicka ut smeten i 8 klickar på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Lossa kakorna och låt dem kallna plant.
3. Vispa grädden och smaksätt med likör. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg ihop flarnen två och två med grädde och jordgubbar emellan.