44444

Knäckebröd med kummin kan också bakas ut som små mini­grisar till ostbrickan.

För 60 bitar:

Ingredienser

12,5 g jäst
225 g rågmjöl, (ca 4 dl) + 55 g ­ (ca 1 dl) till utbakning
225 g vetemjöl, (ca 3 3/4 dl)
75 g grahamsmjöl, (ca 1 1/4 dl)
40 g vetekli, (ca 1 1/3 dl)
15 g sesamfrön, (ca 1/4 dl)
15 g linfrön, (ca 1/4 dl)
1 msk kummin
2 tsk salt
4 dl vatten

1 timme + 2 timmar ­jäsning + 10 minuter i ugn

Knäckebröd med kummin – gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser väl. Låt degen jäsa övertäckt ca 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje del tunt på en rikligt mjölad arbetsbänk. Skär degen i bitar, ca 8 x 12 cm. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt bröden kallna på galler.

 

Fler recept med: Bakning, Jul, Matbröd