Knäckebröd med kummin

Knäckebröd med kummin kan också bakas ut som små mini­grisar till ostbrickan.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 12,5 g jäst
  • 225 g rågmjöl - (ca 4 dl) + 55 g ­ (ca 1 dl) till utbakning
  • 225 g vetemjöl - (ca 3 3/4 dl)
  • 75 g grahamsmjöl - (ca 1 1/4 dl)
  • 40 g vetekli - (ca 1 1/3 dl)
  • 15 g sesamfrön - (ca 1/4 dl)
  • 15 g linfrön - (ca 1/4 dl)
  • 1 msk kummin
  • 2 tsk salt
  • 4 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser väl. Låt degen jäsa övertäckt ca 2 timmar.

  2. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje del tunt på en rikligt mjölad arbetsbänk. Skär degen i bitar, ca 8 x 12 cm. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt bröden kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!