00000

Knäckebröd med havssalt och kummin är ett sprött och knaprigt knäcke av lättkavlad deg.

För 8 bröd:

Ingredienser

1 msk kummin
5 dl vatten
25 g jäst
1 msk salt
7 dl rågmjöl, grovt (350 g) + ­2 dl till utbakningen
4 dl vetemjöl, (240 g)

Garnering:

kummin, krossad
flingssalt

1 timme + 30 minuter för degen att vila

Knäckebröd med havssalt och kummin – gör så här:

  1. Krossa kumminen i en mortel. Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, mjöl och kummin.
  2. Låt degen vila ca 30 min i kylen. Den blir mycket lättare att kavla ut sedan. Sätt ugnen på 225°.
  3. Dela upp degen i åtta bitar. Kavla ut dem tunt på mjölad arbetsbänk. Lägg brödkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite krossad kummin och flingsalt.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin gyllene färg och har torkat. Låt kallna på galler.

Recept av Christian Hellberg

Fler recept med: Bakning, Matbröd