00000

Knäckbräck med pekan, chokladpärlor och flingsalt är fint julgodis. Skippa små knäckformar. Bred ut smeten och bryt i bitar istället. Tänk på att vara snabb när du breder ut och strör på toppingen så att knäcken inte hinner stelna.

För 1 plåt:

Ingredienser

1,5 dl strösocker
1,5 dl sirap, ljus
1,5 dl vispgrädde
0,5 msk smör

Topping:

1 påse pekannötter, (100 g)
0,5 dl chokladpärlor, vita, Valrhona
1 krm flingsalt

10 minuter + koktid

Knäckbräck – gör så här:

  1. Blanda socker, sirap och grädde i en vid stekpanna.
  2. Koka knäcken på medelvärme. Rör inte i pannan. Koka tills termometer visar 132°. Passa noga så att den inte bränns!
  3. Ta stekpannan från värmen och rör ner smöret.
  4. Häll ut knäcken på ett bakplåtspapper på värmetålig yta. Bred snabbt ut den tunt och strö över nötter, chokladpärlor och salt.
  5. Låt stelna i kylen. Bryt i bitar. Förvara bräcket kallt, i burk med tättslutande lock.
Fler recept med: Godis, Jul, Julgodis