Så gör du knäck i mikron – på 7 minuter!

Att göra knäck behöver inte alls vara krångligt och svårt som i Sunes Jul! Här är ett enkelt och snabbt recept på knäck som du till och med kan göra i mikron.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl grädde
  • 1 dl sirap - ljus
  • 1 msk smör
  • 2 msk mandel - hackad

Gör så här

  1. Blanda strösocker, grädde och sirap i en ugnssäker form med hög kant.

  2. Kör på 750 W i 7 minuter. Passa noga om smeten vill koka över, öppna luckan omedelbart och sänk effekten. Smeten ska bli mellanbrun.

  3. Blanda i 1 msk smör och 2 msk hackad mandeln och häll genast upp smeten i formarna. Låt kallna.

Få till rätt temperatur

I mikron är det viktigt att använda en ganska stor ugnssäker form med hög kant (ca 2 liter) så att det inte kokar över. Har mikrovågsugnen lägre effekt än 750 W kan du behöva köra något längre tid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!